Ovidiu Sandor

Mulberry Development

EY Entrepreneur Of The Year

Mulberry Development este o companie antreprenorială din Timișoara care dezvoltă proiecte imobiliare majore, recunoscute atât local, cât și la nivel internațional, precum City Business Centre Timișoara (un proiect office de clasa A, dezvoltat în perioada 2007-2009), The Office Cluj-Napoca (proiect office de clasa A, dezvoltat în perioada 2012-2015).


Ambele proiecte au meritul de a fi introdus conceptul de clădire de birouri de clasa A în orașele secundare din România. Recent, Mulberry Development a demarat o investiție de anvergură în centrul Timișoarei, desfășurată pe o suprafață de 7 ha. Proiectul ISHO este un ansamblu imobiliar mixt cu 1.400 de apartamente, o clădire de birouri de generație nouă de 55.000 mp, un hotel Radisson Blu, spații comerciale și de servicii și o serie de elemente de infrastructură cu impact asupra comunității locale.


După finalizarea studiilor și obținerea unei diplome de doctorat la Institutul Tehnic din Stockholm, Suedia, Ovidiu Șandor a revenit în Timișoara preluând conducerea firmei ModaTim, o afacere de familie, situată în zona centrală a Timișoarei. Antreprenorul are meritul de a fi intuit traiectoria pe care avea să o urmeze dezvoltarea Timișoarei și a luat decizia strategică de a reloca firma de confecții pentru a dezvolta un proiect imobiliar office, de anvergură, în Timișoara. Inițiativa a atras atenția investitorilor și a fost achiziționată de fondul sud-african de investiții NEPI INVEST.


În parteneriat cu NEPI INVEST, Ovidiu Șandor s-a lansat într-un nou proiect, în plină criză imobiliară: dezvoltarea primului proiect major de birouri din Cluj-Napoca. Acesta a avut un real succes și s-a bucurat de multiple premii și contracte, încă de la început.

Antreprenorul timișorean încurajează antreprenoriatul, investind în proiecte și în business-uri IT. Acesta a conceput primul start-up hub din Timișoara, în City Business Centre și va lansa în curând un start-up hub major în ISHO. Impactul asupra comunității este, probabil, cel mai vizibil în noul proiect, ISHO. Pe lângă componența rezidențială, office și de servicii, ISHO redă Timișoarei o zonă centrală până nu demult abandonată, pe care o îmbogățește cu funcții și utilități. Un exemplu ar fi noul pod peste Bega cu patru benzi de circulație, ce are meritul de a articula traficul între nordul și sudul orașului, căruia i se adaugă o pasarelă destinată traficului pietonal și pe bicicletă. Cartierul va avea și un spațiu dedicat activităților culturale pe care comunitatea locală îl va putea folosi pentru diverse evenimente.

Ovidiu Șandor este un susținător al artei contemporane, având meritul de a pune Timișoara pe scena internațională de artă contemporană prin organizarea Bienalei Art Encounters. Acest eveniment, care reunește sute de artiști, își propune să creeze punți de legătură între artist și consumatorul de artă și să transforme Timișoara în capitala regională a artei contemporane.


Cred în ceea ce înseamnă respectul față de cei cu care lucrezi, fie că vorbim de clienți, angajați, furnizori, colaboratori sau consultanți .