Alexandru Iliescu

Mondly

EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology

Mondly este o platformă educațională completă care oferă soluții digitale de învățat limbi străine prin cursuri gratuite și plătite în 33 de limbi. Cu peste 35 de milioane de utilizatori în 190 de țări, declarată „Aplicația Anului 2017” în EMEA de către Facebook, platforma include un site web și aplicații pentru adulți și copii.


Alexandru Iliescu și fratele său, Tudor Iliescu, au pus bazele Mondly la sfârșitul anului 2013, în Brașov. Pentru că majoritatea aplicațiilor disponibile la aceea vreme se adresau doar vorbitorilor de limbă engleză și conțineau voci computerizate, frații Iliescu s-au gândit să dezvolte un sistem prin care se poate învăța orice limbă din orice limbă și în același timp au introdus voci înregistrate cu nativi. Mondly numără un total de 1.056 de cursuri, implementate într-o singură soluție.

În 2017 și 2018, la doar patru ani de la debut, Mondly a lansat primele aplicații cu recunoaștere vocală, care fac posibilă învățarea limbilor străine în realitatea virtuală și augmentată - două produse unice pe piața internațională. Cei mai mulți utilizatori Mondly provin din SUA și nord-vestul Europei, din țări precum Germania, Elveția, Suedia, Finlanda sau Danemarca - unde 7% din populația țării a descărcat cel puțin una dintre aplicațiile Mondly. Acestor țări li se mai adaugă și America Latină și o parte din Asia. Rezultatul actual este unul spectaculos: utilizatori din 190 de țări, un total de peste 40 de milioane de instalări la nivel global și 1 milion de recenzii.

Educația este la baza societății. Iar scopul nostru este să promovăm învățarea pe tot parcursul vieții. Până astăzi, am atins 35 de milioane de studenți din 190 de țări. Mondly a ajuns numărul 1 în educație în App Store în majoritatea țărilor din Europa, în multe țări de pe continentul american, chiar și în China, unde a fost numită Aplicația Zilei de către Apple. Ne dorim să avem un impact pozitiv atât la nivel local - să creștem împreună cu comunitatea, cât și la nivel internațional - unde învățăm de la fiecare cultură pe care o servim.

Implicarea celor doi frați în sprijinirea comunității locale este vizibilă prin sponsorizarea Universității Transilvania din Brașov cu un laborator de ultimă generație, acesta fiind primul laborator de programare pe computere Apple din învățământul județului Brașov. În plus, aceștia oferă, tot în cadrul Universității, și un curs de Dezvoltare de Aplicații pentru iPhone și iPad.

2016 - Mondly Chatbots, prima aplicație de învățat limbi străine care interacționează cu utilizatorii, înțelege vocea umană și răspunde cu voce umană;

2017 - MondlyVR, prima aplicație în realitatea virtuală care le permite utilizatorilor să aibă conversații cu caractere virtuale în 30 de limbi diferite. Aplicația combină funcția de chatbot, recunoașterea vocală și tehnologia VR;

2018 - MondlyAR, prima aplicație de învățat limbi străine în realitatea augmentată cu tehnologie chatbot și recunoaștere vocală.

Pentru aceste realizări, Facebook a numit Mondly „Aplicația Anului” în EMEA.

Succesul nostru de până acum a constat în perseverența noastră de a depune un efort constant pentru a realiza o aplicație de calitate. A mai contat foarte mult și atenția acordată echipei. Dorința de a învață pe tot parcursul călătoriei pentru a urmări cu rigurozitate obiectivele setate, asta mă definește în plan personal și s-a reflectat și în business.